Het is weer kittenwegwerp tijd , blijkbaar !!

23 Juli 2010

    Goedemorgen Kattenbos !

Vannacht is er een pakje voor het Kattenbos bij jullie brievenbus geplaatst.
Omdat jullie waarschijnlijk nog sliepen en omdat het zo vreselijk
regende heb ik jullie maar niet wakker gemaakt.
En natuurlijk wilde ik me  ook liever niet bekend maken.
Ik ben namelijk een laffe Anonymus.

Ik heb nog even geen naam.  Vind ik op dit moment ook niet zo belangrijk.  Ik zat namelijk in dat pakje dat vanmorgen bij de brievenbus van het Kattenbos gevonden werd.  Ik was wel blij hoor dat ze me eindelijk vonden.
Nadat ik vannacht ineens bij mijn mamma weggehaald werd en in een doosje werd gezet ,- zonder eten of drinken , zonder een dekentje of handdoekje - werd ik in iets gezet dat veel herrie maakte. Toen de herrie stopte werd het doosje waar ik inzat , zo te voelen opgetild en weer neergezet. De herrie verdween maar maakte plaats voor andere herrie. Er viel steeds maar iets op het doosje waar ik inzat. Vreselijk veel herrie ! De mensen die mij vonden hoorde ik zeggen dat het vannacht vreselijk geregend had , dat was dus die herrie op mijn doosje.
Ik voelde wel dat de bodem waar ik op zat steeds natter en kouder werd.  De mevrouw die mij vond en het doosje optilde zag  dat mijn pootjes al door de bodem eruit kwamen , eigenlijk was er geen bodem meer , die was helemaal verweekt daar al dat water. De bovenkant van het doosje was goed afgeplakt zodat ik er niet uit zou kunnen maar als ik niet zo bang geweest was en was gaan springen , hadden de mensen een leeg doosje gevonden want ik had er zo uit gekund.

De mensen die mij gevonden hebben hebben een mooie ruimte voor mij gemaakt met een warm zacht bedje en eindelijk kreeg ik heerlijke kattenmelk en lekker eten want ik had vreselijke honger.
Ik moest ook op de weegschaal - best wel eng hoor - en ze zeiden dat ik maar 600 gram woog en dus zo'n 6- 7 weken oud zou zijn. Ik hoorde de mensen zeggen dat ik nog minstens 6 weken bij mijn mamma en broertjes en zusjes had moeten blijven om gezond op te kunnen groeien.
Ik vond het niet zo leuk dat ze ook in mijn bekje keken en zagen dat ik een hele rode ontstoken rand op mijn tongetje heb.  Calicivirus zou dat zijn zeiden de mensen.
Ze wisten natuurlijk alleen niet of ik het net gekregen had of dat ik aan het herstellen was want die blaartjes kunnen best lang blijven zitten zeiden ze.
Ik weet het natuurlijk wel maar ik kan het ze niet vertellen helaas.  Ik weet alleen dat het erg veel pijn doet bij het eten

En hier zit ik dan in mijn eentje.  Ik hoorde dat ik al het 8ste kitten was dat ze deze maand hier een veilig onderkomen gegeven hadden maar ik mag nog even niet bij de andere kittens omdat ik dat Calicivirus heb en dat is erg besmettelijk. En de andere kittens zijn ook al heel erg ziek hier gebracht hoorde ik.  Jammer hoor. Ik mis mijn mamma en mijn broertjes en zusjes. En bang ben ik ook , alles is zo anders hier. Gisteravond lag ik nog heerlijk bij mijn mamma te slapen en te drinken. 
Wat heb ik eigenlijk misdaan , dat ik zomaar ineens bij haar weg  moest
                                              ???????????

24-7-2010

Ik heb vannacht toch wel een beetje geslapen in het zachte iglootje dat ze voor me gemaakt hebben.  Maar het was het toch wel doodeng.  Allemaal andere geluiden en geen mamma om bij weg te kruipen.  Ze hebben wel een zacht beestje in mijn iglo gelegd dus daar ben ik maar tegenaan gaan liggen Er liggen ook allemaal speelballetjes en muisjes , daar ben ik maar wat mee gaan spelen vanmorgen.
Ik hoorde net dat ze me Angelina gaan noemen
.
Hmmmm , klinkt wel lief
.

25-7-2010

Ik begin al een beetje te wennen. Ik vind alleen dat ding waarmee ze soms naar me kijken een beetje eng. En dat zegt het ook nog 'klik'.
En dan dat weegschaaltje waar ik steeds op moet.
Doodeng ! Ik wil er steeds uitspringen maar dan zetten ze me weer terug.  Maar ik kom wel aan zeggen ze.

27-7-2010

Gisteren had ik niets te melden. Ik heb de hele dag gespeeld. Ik heb een heleboel speeltjes in mijn kamertje en er hangen ook leuke dingen. Vooral de Beesies vind ik leuk. En verder heb ik ook heel veel bezoek van de mensen. Ze komen eten brengen , de kattenbak en mijn kamertje schoon maken , ze houden hele verhalen tegen me ze proberen ook met me te knuffelen. Maar dat vind ik nog een beetje eng. Ik sta liever op mijn eigen pootjes !

28-7-2010

Ik hoorde de mensen zeggen dat ze hopen dat ik gauw bij de andere kittens mag omdat ik vreselijk verwend raak.
Hmmmm er schijnt daar een mooie zwart katertje te zitten die Angel heet , lijkt me wel leuk. Maar ook 2 meisjes , Venus en Serina en die schijnen heel erg bazig te zijn. Ze zijn net zo groot als ik maar ze hebben de 4 grotere katertjes er al volledig onder. Als dat maar goed gaat.

30-7-2010

Vandaag ben ik hier al een week ! Volgens de weegschaal ben ik goed aangekomen en ik eet ook steeds beter mijn bordje leeg.
Morgen hebben de mensen een verrassing voor mij zeggen ze. Dat zit namelijk zo. Vorige week belde een mevrouw dat ze met 4 kittens in haar maag zat. Nou snap ik daar persoonlijk niets van , hoe kun je nou met kittens in je maag zitten. Je wilde ze toch ? En als ze dan geboren zijn , zijn het toch de liefste en aandoenlijkste wezentjes die er maar bestaan ? Kijk maar naar mij zou ik zeggen !!
De mevrouw zei ook nog dat ze vorig jaar alle kittens kwijt kon maar dit jaar wilde niemand ze.
Er zijn blijkbaar een heleboel van dit soort mevrouwen want in de krant stond dat alle asiels vol zitten met kittens dit jaar vertelden de mensen mij.
Maar goed. Hier waren alle ruimtes al vol dus ( ik had blijkbaar het laatste lege plekje gekregen) dus dat ging niet. Maar er werkt hier een hele lieve vrijwilligster die dit jaar 2 van haar hele lieve poesjes heeft moeten laten inslapen waar ze heel veel verdriet van heeft en die ze heel erg mist.
Nu wilde ze wel 2 andere poesje een goed thuis geven.  Ze is dus bij de mevrouw van de 4 poesjes gaan kijken om er 2 uit te zoeken maar de poesjes waren veel jonger dan de mevrouw had gezegd , ze kregen geen kitten eten en ze liepen al ver van huis rond.
Ik hoorde de mensen hier zeggen dat onze kitten darmpjes niet ingesteld zijn op zo'n voer en dat we daar niet op kunnen groeien en dat kittentjes van 700-800 gram niet ver van huis horen te lopen waar ze of onder de auto kunnen komen of door een hond gepakt kunnen worden of wat dan ook voor nare dingen die kunnen gebeuren.  Dus ... nam de mevrouw ze alle 4 mee.  Het schijnt dat de poesje in 3 dagen al 300 gram aangekomen waren op het goede voer dat ik ook krijg , dat er 100den vlooien van ze afgehaald zijn en dat ze vol wormen zaten. Brrrrr. Ik had dat niet hoor !  Ik had geen vlooien en ook geen wormen. De mensen hier zeiden nog dat ze het niet netjes vonden dat ik in een doosje onder de brievenbus gezet ben maar dat ik wel veel beter verzorgt was dan de meeste kittens die hier gebracht worden. Ik was maar een ietsepietsje te mager.
Maar nu naar de verrassing. De man van de vrijwilligster heeft meteen de volgende dag een schitterende buitenkooi voor de 4 poesjes gemaakt.
Echt schitterend !! Vol leuke dingetjes om te spelen en te klauteren en hartstikke veilig. En 's avonds gaan ze naar hun eigen kamer waar ze lekker warm kunnen slapen.  Nou , ik zag dus op de foto's die schitterende buitenkooi en ik was meteen heel erg jaloers. Ik heb dus mijn liefste blik in de strijd gegooid (zie foto) en heel lief gevraagd of ik ook zo'n kooi kon bestellen. En raad es ?  Vandaag belde die meneer , Jacob heet hij , dat hij morgen de kooi voor mij komt brengen ! 
Is dat nou niet lief ?
Nou maar hopen dat het morgen ook weer mooi weer is , dan kan ik daar de hele dag spelen.

31-7-2010

Nou , vandaag maar even een kort berichtje. Vanmorgen om 9 uur stond meneer Jacob al voor de deur met mijn nieuwe Zomerpaleisje.  Na wat gedoe , de poort bleek toch net geen 1 meter breed te zijn en mijn paleisje wel , stond het dan toch op het terrein hier.
Maar ja , waar ik al bang voor was , het bleef de hele dag motregenen en mijn paleisje moest nog ingericht en gestoffeerd worden. De mensen hier waren bang dat alles nat zou worden nog voor ik er in zou kunnen trekken dus is er niets van gekomen. Jammer ! Ik hoop toch zo dat het morgen beter weer wordt ! Maar ik heb wel de hele dag in mijn binnenverblijf gespeeld hoor. Ik ben nu ook heel erg moe dus ik ga nu slapen in mijn iglootje.

1-8-2010

Nou zeg , ik heb wel dikke pech hoor ! Was het vandaag heel mooi weer en zou er aan mijn paleisje begonnen worden , mailt gisteravond laat de zondagvrijwilligster af. Degene die dan invalt kon natuurlijk niet op tijd beginnen en dus liepen alle normale werkzaamheden uit.
En toen dan eindelijk iedereen startklaar was bleek de hier al heel lang wonende
poes Cárka ineens heel raar te doen. Ik weet er natuurlijk het fijne niet van maar het schijnt steeds te lijken op hartproblemen maar na alle  onderzoekingen en medicijnen schijnt ze toch steeds weer hetzelfde terug te krijgen. Nou dat was dus een heel gedoe met weer allemaal medicijnen , eindeloze telefoongesprekken met de dierenarts en iedere keer weer kijken of het al beter met haar ging.  En wie was weer de dupe ?  Ik dus..........
Nou ja , misschien is het morgen ook weer mooi weer en ik heb er nu de hele dag met mijn kleine neusje bovenop gestaan dat de mensen hier er echt alles aan proberen te doen om ons poesjes beter te maken als we ziek zijn. Ik weet nu heel zeker dat ze dat ook voor mij zullen doen mocht ik ooit ziek worden. Al hoop ik natuurlijk nooit ziek te worden......brrrrrrrr!    Ik moet er niet aan denken.

 

14-8-2010

14 dagen sinds mijn laatste blogje !
Van mijn zomerpaleisje is niets gekomen. Het regende steeds en er was geen tijd om een stel doorzichtige platen te halen dus regende het steeds in , in het paleisje. Zou zonde zijn van de mooie spulletjes die erin zouden komen bovendien zou ik zelf dan ook nat worden. Bah !  Maar ik heb niet de hele tijd in mijn kooi gezeten hoor !!  Iedereen was weer gezond en ik ben flink aangekomen en gegroeid dus ik mocht bij de andere kittens want die hebben wel een waterdicht buitenverblijf. Nou dat was me wat. Ze hadden me wel eens mogen waarschuwen dat ik bij de familie Soprano terecht zou komen. 6 stuks nog wel ! Een hechte familie die ook nog denkt dat ze de enige poezen ter wereld zijn en echt absoluut genoeg aan elkaar hebben. Erger nog , als er 1 even gewogen moet worden of als eerste naar het buitenverblijf gaat staan ze allemaal te gillen dat ze weer bij elkaar willen. Nou en daar kwam ik dus tussen.  Ik heb maar meteen laten zien dat ik geen watje ben en heb behoorlijk van me afgeblazen en gegromd. Niet dat ze me wat deden hoor , ik geloof dat ze me niet eens zagen , ze zijn zo in elkaar verdiept , maar ik wilde meteen maar even duidelijk maken dat er met mij niet te spotten valt.

Kijk , dit is Serina , die kwam als eerste even naar me kijken. Na deze begroeting heeft ze niet meer naar me omgekeken. Ze zit namelijk de hele dag te ravotten met haar zusje Venus. Vreselijk die 2. Ze zitten de hele dag aan en in elkaar. Venus wil niets van mensen weten. Ze is met moeite te vangen als ze naar het andere verblijf moet. Zal me wat worden als ze groot is. Nou ja niet mijn probleem.
Ik heb al mijn aandacht gericht op Angel. Dat is wel een heel apart katertje hoor. Ik heb net zo lang zijn aandacht getrokken door steeds bovenop hem te springen dat hij nu ook met mij speelt.

Wendy 30.09.2014 22:53

Ahhh.... gossie, die schat! Tranen sprongen al snel in m'n ogen. maar al gauw veranderde die in een glimlach. Wat leuk geschreven.

jr.jongenelen/85 jaar 12.01.2014 17:33

ik vind het een prachtig verhaal met veel fantasie.erg lief!

chantal groeneveld 23.01.2013 00:25

Wat kan een mens toch raar denken om zo iets in te gaan pakken bah.. Zou t niet in mn hooft halen!

Maar wat een schatje zeg.. En wat leuk beschreven..

Hoopje vd Graaf 15.08.2010 18:35

Ja Soprano dat klinkt als Mafia Hi Hi
Wat een plaatje ben je Groetjes v Hoopje ik ben natuurlijk de knapste maar jij mag er ook wel zijn!!vel liefs

Danielle 30.07.2010 20:11

Hoi,
Weer even haar blogje gelezen maar wat groeit ze snel joh!!
Groetjes Danielle

Carola 25.07.2010 22:23

Hey Angelina

Ja toepasselijk lijkt op angel/ engel nou die engel heeft wel over je gewaakt dat je in het katenbos ben beland.nu kan het alleen maar beter gaan.

Nieuwe reacties

21.01 | 13:17

Hi Lenicka, Sinds maart 2020 hebben wij een kat met aids in ons huishouden. Het gaat nu erg goed met hem en wij hopen dat wij nog lang van hem kunnen genieten!

05.12 | 21:29

info@kattenbos.nl !!!!! in vorig mailtje staat een n teveel

05.12 | 21:27

Je moet een mailtje sturen met uitgebreide informatie over de kat en waarom hij/zij weg moet naar info@kattennbos.nl Je krijgt dan een reactie met informatie.

05.12 | 19:59

wat moet ik doen om een kat hierheen te brengen? en hoeveel kost het?