2 Mei 1993 Begon Stichting Kattenbos

1993-2021 28 JAAR STICHTING KATTENBOS

2 Mei 1993 kwam Igor als eerste officiële opvang kat in het Kattenbos.
Igor was een oudere kater die aanbeden werd door alle katten , zowel de poezen als de katers , die na hem in het Kattenbos kwamen wonen.
Zoals hij op deze foto Neteltje omarmd , zo was hij eigenlijk altijd omringd door door zijn vriendjes en vriendinnetjes.
Hij kon zelfs nooit alleen uit zijn eigen bordje eten.

Igor was een schat van een kater.

Hij had maar 1 ' minpuntje'.  Hij sprietste de hele dag door op alles. Hij presteerde het zelfs om door het gaas van de ren heen te sprietsen.  Vooral als daar iemand stond die hij graag mocht.
Wij hebben nooit begrepen waar hij al dat ' water' vandaan haalde.

Igor was de eerste van de vele , vele honderden zwerf - wegwerp - ongewenste - en soms door omstandigheden dakloze -  katten die de afgelopen 28  jaar in het Kattenbos een nieuw tehuis hebben gevonden.


Op 2 mei 2021 vieren wij dan ook het 28 jarig bestaan van Stichting Kattenbos !!

Op 2 mei 1993 belde mij een mevrouw die vaag gehoord had dat ik bezig was een opvang op te zetten met de mededeling dat er bij haar een hoog zwangere poes aan was komen lopen.
Ze had al overal geïnformeerd of de poes van iemand was maar niemand had de poes ooit gezien. Ze wilde absoluut geen kleine poesjes want ze had een niet zo vriendelijke hond die ze daar niet mee vertrouwde.
De opvangruimte bij ons , het Kattenverblijf , was zo goed als klaar , de vergunningen waren binnen dus och , waarom dan maar niet meteen beginnen met een hoog zwangere poes.
De mevrouw had geen vervoer dus ging ik de poes maar ophalen.
Toen ik de hoogzwangere poes in een draagmandje wilde zetten voelde ik iets wat toch echt niet bij een poes hoort.
De hoogzwangere poes bleek een flinke kater op leeftijd.
Weliswaar een gecastreerde kater maar toch onmiskenbaar een kater.
Ik nam hem toch maar mee in de veronderstelling dat we de eigenaar wel snel zouden vinden want het was een hele aparte markante kater die vast al heel erg gemist werd door zijn eigenaar.
Wij begonnen al vrij snel te vermoeden wat de reden zou kunnen zijn dat we geen eigenaar konden vinden en er zich ook nooit iemand had gemeld , terwijl Igor , zo hadden wij hem genoemd , toch ook nog in de Margriet had gestaan , een veel gelezen blad.
Igor was namelijk niet gewoon een onzindelijke sprietser maar 1 in het kwadraat ! Hij kon werkelijk in 1 minuut zo'n 8 keer ergens tegenaan sprietsen alsof het de gewoonste zaak van de wereld was.
Wij hebben nooit begrepen waar hij dat allemaal vandaan haalde want alleen als hij sliep stopte het sprietsen even.
Ik kan me voorstellen dat zo'n gedrag iemand tot wanhoop brengt in een doorsnee huiskamer. 
Maar ondank dat was Igor de meest geliefde kat , zowel bij de andere katten die de opvang al snel vulden , als bij alle mensen.
Er was geen donateur die Igor niet kende , niet in de laatste plaats omdat Igor een voorliefde had om tegen broekspijpen aan te sprietsen als je er even niet op bedacht was , maar toch ook door zijn ontegenzeggelijke charme.
Omdat Igor de eerste blijvende opvangkat was hebben we sindsdien 2 mei als de officiële verjaardag van Stichting Kattenbos gevierd.

Weekblad Margriet had een flink aantal jaren geleden een rubriek waarin iemand een verhaaltje vertelde over iemand die hij of zij bewonderde. Diegene vertelde dan de week daarop weer een verhaal over iemand anders. Een soort doorgeef rubriek dus.
Tot mijn grote verbazing belde de redactie van Margriet mij met de mededeling dat iemand een verhaal over mij en mijn bezig zijn voor de katten verteld had en dat ze graag een foto wilden komen maken en of ik dan meteen op mijn beurt iemand wilde aanwijzen en vertellen waarom ik die persoon bewonderde.
Omdat ik niet zo snel iemand kon noemen , ik zat toch meer met mijn gedachten bij de katten , besloot de redactrice resoluut dat dat niet zo erg was.
Ze wilde de rubriek toch stoppen en als laatste kwam het dan wel goed uit als ik met een bijzondere kat op de foto ging en zou vertellen waarom ik hem of haar zo bijzonder vond.
En zo belandden Igor en ik in de Margriet en vertelde ik waarom ik Igor zo'n bijzondere kat vond.
Een paar weken later werd ik gebeld door mijn vriendin die in de weekenden in een opvang een paar honderd km van mij vandaan ,  ging helpen.
Ze was daar bezig toen een andere vrijwilligster naar haar toekwam met het verhaal dat ze wanhopig werd van een echtpaar dat ze aan het rondleiden was maar die om de haverklap vroegen of ze nu eindelijk Igor te zien kregen , die kater die in de Margriet gestaan had.
"Maar wij hebben toch helemaal geen Igor ?  Wie bedoelen die mensen toch ? "
Mijn vriendin wist maar al te goed wie Igor was want ze was al menigmaal doelwit geweest van Igor's sprietspartijen maar ze was ook heel erg dol op hem.
En zo kon zij , tot opluchting van de andere vrijwilligster , die mensen vertellen dat ze toch echt in de verkeerde opvang naar Igor zochten omdat hij een paar honderd km verderop in het Kattenbos woonde.

Welkom op onze website

In de 28  jaar hebben vele honderden katten hun laatste jaren in het Kattenbos mogen doorbrengen.
De meeste katten die hier nu wonen hebben FIV , Leukemie of zijn doof met gedragsstoornissen.

destiney 08.09.2012 17:34

leuke website

Wil K. 14.08.2011 01:59

fantastisch zeg, al 18 jaar dus! Ik blyf het bewonderenswaardig vinden om zo lang al een Stichting te runnen, hoor. Ik blyf jullie steunnen, hoor!

Ed en Janny 09.05.2011 19:20

Van harte gefeliciteerd en ik hoop dat jullie er nog lang mee door kunnen gaan.Dikke knuffel voor jullie allemaal.

Carola en Hans 03.05.2011 23:16

Lenicka,ook hier nog even Van Harte met je jubileum en een dikke knuffel voor jou en alle katten daar !!!

els van haasterecht 02.05.2011 22:29

van harte gefeliciteerd!! en nog vele jaren. ik ben ook aan een jubileum toe: 10 jaar donateur!na bezoek aan het bos kan ik iedereen aanraden donateur te worden

Astrid 02.05.2011 22:05

Van harte gefeliciteerd!! Ga zo door!! Ik denk aan jullie! Liefs Astrid

Lia en Lydia 02.05.2011 14:06

van harte gefeliciteerd met het 18-jarig bestaan Kattenbos en de prachtige website! Hopelijk kan Lenicka nog vele jaren dit geweldige werk voortzetten!

Jethro&Bianca 02.05.2011 11:41

Van harte gefeliciteerd met jullie 18jarig bestaan!

Alice 02.05.2011 10:10

Van harte gefeliciteerd met jullie 18de verjaardag. Vooral toch heel hartelijk bedankt voor al het goede werk dat jullie doen!

Marja Bekhuis 30.04.2011 21:09

Gefeliciteerd met jullie 18jarig bestaan en een fijne dag maandag.Op naar de volgende 18jaar.Dat er nog vele donateurs mogen volgen.Ik ben jullie zeer dankbaar

Nieuwe reacties

21.01 | 13:17

Hi Lenicka, Sinds maart 2020 hebben wij een kat met aids in ons huishouden. Het gaat nu erg goed met hem en wij hopen dat wij nog lang van hem kunnen genieten!

05.12 | 21:29

info@kattenbos.nl !!!!! in vorig mailtje staat een n teveel

05.12 | 21:27

Je moet een mailtje sturen met uitgebreide informatie over de kat en waarom hij/zij weg moet naar info@kattennbos.nl Je krijgt dan een reactie met informatie.

05.12 | 19:59

wat moet ik doen om een kat hierheen te brengen? en hoeveel kost het?