Dribbeltjes verhaal

Dribbeltje

Dribbeltje , van verstopping naar diarree en andersom.

De laatste maanden zijn er erg veel emoties uitgegaan naar Dribbeltje. Dribbeltje was met 9 weken verkocht tegen een dumpprijs omdat hij ziek was , door een hobby fokker van o.a. Bengalen. De aard van de ziekte werd niet verteld maar er bleek later uit uitingen van de fokker , wel degelijk al bekend .  Naar de kopers werd gedaan of het een voedingsprobleem was wat wel op te lossen was terwijl het in werkelijkheid ging om een erfelijke aandoening waar de fokker het kitten vóór de verkoop aan had moeten laten opereren.

De nieuwe eigenaren liepen de 4 maanden daarna van dierenarts naar dierenarts met een kitten wat niet groeide en niet aankwam en constant óf diarree had óf verstopt was. Aangepaste voeding , klisma's en olijfolie bij verstopping en diarree stoppers bij de diarree waren de behandelingen al die 4 maanden en omdat het niet hielp werd euthanasie geadviseerd. En nooit werd een foto gemaakt !!

Ten einde raad klopten de eigenaren bij Stichting Kattenbos aan , Dribbeltje mocht komen  , ging naar onze dierenarts en na een 1 foto was al duidelijk wat er aan de hand was.

Dribbeltje had de erfelijke afwijking die Atresia Ani heet. Het houdt in dat de darm niet tot aan de sluitspier loopt maar een aantal centimeters voor de sluitspier stopt en dicht gaat zitten. Waardoor verstopping en diarree elkaar afwisselen.

Toch was er na de diagnose van Dribbeltjes aandoening niet meteen een oplossing.  4 kostbare maanden waren verloren gegaan en er was al veel verprutst aan de darmen van Dribbeltje. Het laatste stuk van zijn darm was door de verstoppingen niet meer flexibel en aangetast. Er zou een enorm stuk van zijn darm weggehaald moeten worden en de sluitspier zou niet meer kunnen functioneren bij het vastzetten van de overgebleven darm.

De operatie

Verschillende specialisten durfden de operatie niet meer aan want ze dachten dat Dribbeltje nooit meer normaal zou kunnen leven door de slecht functionerende darm en zonder sluitspier. Intussen zaten we met een vrolijk en levendig kitten wat er uit zag als een kitten 13 weken maar al 6 maanden was , maar 1.44 kg woog  en overal waar hij liep of lag diarree verloor.

Wat hadden we te verliezen ? Het constante diarree verlies - hij kreeg geen stopmiddelen meer want een verstopping is erger dan diarree -  maakte een normaal leven voor hem onmogelijk maar ook het feit dat hij niet groeide was zeer zorgelijk.

Na uitgebreid overleg en een diepgaande voorbereiding werd besloten dat onze eigen dierenarts Dribbeltje zou opereren om hem in ieder geval een kans te geven op een normaal leven.

De operatie was een groot succes. Omdat hij sinds hij bij ons was niet meer op stopmiddelen was gezet , was de aangetaste darm soepeler geworden en hoefde niet verwijderd te worden.

1 dag na de operatie kwam Dribbeltje al aan en na 10 dagen was hij al meer dan een kilo aangekomen. En hij begon te groeien !!!  En... hij ging naar de kattenbak en er kwamen mooie drolletjes uit. Een heel enkel keertje verliest hij er 1 maar dat is een uitzondering en verder geen probleem.

En ineens zagen we dat zijn balletjes aan het dalen waren , met zijn 6 maanden  was dat nog niet gebeurd. Dribbeltje was ineens een echt katertje aan het worden.

Dribbeltje is nu een klein boefje. Druk , ondernemend , nergens bang voor  , brutaal en hij loopt tussen de andere poezen alsof hij hier altijd gewoond heeft en zijn leven nooit aan een zijden draadje gehangen heeft.

Wilt U ons steunen om ook andere katten te redden en een beter leven te geven ?  Wordt donateur  ( zie menu INFORMATIE ) of geef 1 euro per maand via  https://www.teaming.net/stichtingkattenbos  en wij kunnen doorgaan met ons werk.

 

Dribbeltje voor zijn operatie
Dribbeltje vlak na zijn operatie

Agnes Nieuwenhuizen-Dielesen 28.09.2017 05:44

Geweldig!
De doorzetter wint!!

margreet 31.07.2017 18:04

wat een geluk dat hij deze kans heeft gekregen!

Nieuwe reacties

21.01 | 13:17

Hi Lenicka, Sinds maart 2020 hebben wij een kat met aids in ons huishouden. Het gaat nu erg goed met hem en wij hopen dat wij nog lang van hem kunnen genieten!

05.12 | 21:29

info@kattenbos.nl !!!!! in vorig mailtje staat een n teveel

05.12 | 21:27

Je moet een mailtje sturen met uitgebreide informatie over de kat en waarom hij/zij weg moet naar info@kattennbos.nl Je krijgt dan een reactie met informatie.

05.12 | 19:59

wat moet ik doen om een kat hierheen te brengen? en hoeveel kost het?