Bengaaltjes

Malia

In dit bijzondere filmpje gaat Malia , na 12 jaar samen met haar zusje Zoira in een kale badcel geleefd te hebben bij hun fokker , voor het eerst naar buiten. Toen ze bij ons kwam vocht ze door de spijlen van haar bench met alle poezen die langskwamen , onder een ijzingwekkend gegil van haar kant.
Ze had natuurlijk nog nooit andere poezen dan haar zusje gezien.
En kijk nu eens , alle poezen krijgen een kopje.
Dit filmpje is eenmalig. Vandaag liep ze al rond alsof ze hier al jaren woont en rondloopt en de andere poezen schonken verder geen bijzondere aandacht meer aan haar.
Zoira durfde de stap nog niet te maken , zij is wat minder ondernemend dan Malia.

Dierenmishandeling , wij kunnen er in Nederland ook wat van !!

 OK , we hebben een slechte dieren wetgeving en voor katten al helemaal geen wetgeving , maar het zijn de 'gewone ' mensen die voor 5 cent een ras kat ( of hond) aanschaffen , die in de broodfokkers wereld alle poorten voor dierenmishandeling openzetten. Broodfokkers zijn zonder uitzondering criminelen die met een betere wetgeving (EU waar zijn jullie ?) geen oogluikende  handel met levende wezens meer zouden hebben , maar als het 'voor 5 cent op de eerste rang ' volk niet meer bij broodfokkers zouden kopen , zouden ze geen klandizie meer  hebben en is voor hun de lol eraf. Ik vraag me af onder welke steen deze 5 cent mensen wonen.

 Broodfokkers zijn ook criminelen omdat ze  , in het geval van katten , alle regels die erkende en bij een vereniging aangesloten fokkers wel naleven , gewoon aan hun laars lappen.   En wat is het criminele hieraan ? 

 1. Ze verkopen te jonge kittens zodat deze zonder de inprent en socialisatie periode nooit meer opgroeien tot gezonde en evenwichtige katten. Een fokker en verstandige particulier verkoopt niet onder de 13 weken.

 2. Ze verkopen kittens waarvan de ouders niet getest zijn op HCM (hart), PDK( nieren), Aids , Leukemie , en bij witte kittens een Bear test vanwege doofheid.

 3. HCM , PDK , Aids en Leukemie kan een vroegtijdige dood tot gevolg hebben en dove katten zijn vaak een gevaar voor zichzelf.  Dat wil zeggen , de broodfokker verkoopt de 5 cent mensen een ziek dier , maar dat merken ze pas als ze al erg gehecht zijn aan het dier.

 In mijn opvang zitten heel wat raskatten die van broodfokkers afkomstig zijn.

 Onder andere 2 Noorse Boskatten met HCM en Aids , 1 Blauwe Rus met Leukemie , 5 witte dove katten met verschillende ras achtergronden die prive niet meer te handhaven waren , 1 Chartreux/Britse Korthaar mix die in 14 maanden al zo vaak doorverkocht en weggegeven was dat ze helemaal de kluts kwijt is. Bang en onbenaderbaar. 1 Siamees met een aangeboren afwijking.

En 6 Bengalen.

2 door een mevrouw met een goede babbel weggepraat bij een fokker die ze al jarenlang in een betegelde cel met alleen maar 1 kattenbak , verder helemaal kaal!! had zitten.  2 bange , volkomen ongesocialiseerde , wereldvreemde , met niets meer over van het vrolijke en ondernemende gedrag van  Bengalen , volkomen uitgebluste katjes die na jaren van isolement in een kale ruimte  , zelfs geen speeltje aanwezig , op hun dood zaten te wachten.  Hoe lang al ?  Dat weten we niet. Ze zouden al 13 jaar oud zijn , hebben geen enkel tandje meer in hun bekje en 1 heeft een misvormde wervelkolom wat alleen maar ontstaan kan zijn door een ongeluk of mishandeling want de wervel is  , door gebrek aan medische zorg , scheef vergroeid met uitstulping , wat een geboorte afwijking uitsluit.

 Ze hebben in ieder geval jaren geleefd in een omgeving zonder enige prikkel , zonder liefde , zelfs zonder een mandje waar ze in konden liggen.

En 2 grote Bengalen die zo klein behuisd waren en zonder genoeg beweging en prikkels het hele huis maar vol gingen plassen waardoor ze nog kleiner werden opgesloten.  1 van deze 2 heeft ook een genetisch bepaalde rug afwijking zoals beschreven in de Raskattenwijzer bij Bengalen.

En 2 die precies op de dag af 9 weken waren toen ze verkocht werden , met de fles grootgebracht waren omdat de moeder ze niet wilde laten drinken. En ze dus ook niet gesocialiseerd heeft !

Beiden hadden ook een genetische afwijking ( 1 daarvan is Dribbeltje die heeft een eigen rubriek ) waar de fokker niets van wilde weten , alles was de schuld van de kopers !, zodat beiden uiteindelijk geëuthanaseerd  zouden worden nadat de eigenaren alle dierenartsen in de omgeving en verder , al afgelopen waren zonder enig resultaat of verbetering.

De fokker blijft buiten schot ondanks klachten en 1 van beiden heeft een stamboom waar niet op vermeld is dat de ouders getest zijn.

 Bengalen , een relatief kleine fokkerswereld maar ergens heeft iemand niet goed opgelet en is er geen nazorg geweest over de verkochte Bengaaltjes zodat iemand zijn gang heeft kunnen gaan met het fokken van Bengalen zonder stamboom waardoor de verenigingen ook geen greep meer hadden op dit gebeuren.

 

Ik kan niet eens aangifte doen van deze dierenmishandeling. De mevrouw ( een heldin!!) die de 2 kleine meisjes losgebabbeld heeft moet beschermd worden en ach , is er een wet tegen het in een kale dodencel houden van 2 oudere katten ?

 Je mag kittens zelfs ongestraft doodmartelen in dit land , dus wat voor gerechtigheid zou er zijn voor deze  Bengaaltjes ?

De katjes zijn op alles getest , gevaccineerd en gechipt en t.z.t. zullen er foto's genaakt moeten worden van het ruggetje van 1 van beiden. Ze krijgen goed voer want hun darmpjes werkten niet helemaal goed , we hebben ze opgehaald aan de andere kant van Nederland , kortom , veel extra kosten !

Wilt U bijdragen aan hun kosten , geef dan een donatie m.v.v. Bengaaltjes op IBAN : NL43 INGB 0000 264 929

Ten name van Stichting Kattenbos

Mary Hermans 03.07.2018 10:08

Onbeschrijflijk!!!!!!!!

Joyce Ouderkerk 02.01.2018 14:44

Misschien tekst over raskittens aanpassen. De genoemde testen, behalve de BAER,moeten gedaan zijn bij de ouderdieren. Datum laatste onderzoek !

Lenička 02.01.2018 16:12

U hebt helemaal gelijk ! Slordig van me. Ik heb het aangepast.

Rusmir 27.09.2016 14:46

Hallo,
Wat is het beste manier om contact met u op te nemen
mvg
Rusmir

Lenicka 07.10.2016 01:27

info@kattenbos.nl

Melody Prang 23.09.2016 12:50

Wat een dotjes en ik heb gedoneerd voor de lieverds❤️

MELODY PRANG 29.01.2018 04:38

Beetje late bericht maar wat ben ik blij dat zoira en malia veilig bij jullie zijn en hopelijk gaat het goed met ze:)

Lenička 23.09.2016 13:46

Dank je wel Melody ! Zoira durft nog steeds niet naar buiten maar Malia is veel buiten. Ze zat laatst al in de boom te spelen. Op en neer , heerlijk om te zien

Petra 17.06.2016 11:11

Je moet toch aangifte doen, zonder deze mevrouw te noemen, want deze fokkers nemen gewoon weer 2 kittens en laten ze dezelfde lijdensweg afleggen. Afschuwelijk.

Nieuwe reacties

21.01 | 13:17

Hi Lenicka, Sinds maart 2020 hebben wij een kat met aids in ons huishouden. Het gaat nu erg goed met hem en wij hopen dat wij nog lang van hem kunnen genieten!

05.12 | 21:29

info@kattenbos.nl !!!!! in vorig mailtje staat een n teveel

05.12 | 21:27

Je moet een mailtje sturen met uitgebreide informatie over de kat en waarom hij/zij weg moet naar info@kattennbos.nl Je krijgt dan een reactie met informatie.

05.12 | 19:59

wat moet ik doen om een kat hierheen te brengen? en hoeveel kost het?