Dagboek

Obelixje Geboren 5-7-2004

Obelixje , zo genoemd naar zijn bollige uiterlijk en in de veronderstelling dat hij een grote Obelix zou worden werd hier gebracht door kantoorpersoneel van een fabriek. Hij had daar het hele weekend de bewakingsdienst gealarmeerd zonder dat de 'dader ' gevonden werd.  Op maandag ochtend vond men een klein poesje in het kantoor en toen men op onderzoek uitging hoe hij daar gekomen kon zijn vond men een bovenluikje dat weliswaar dicht leek maar niet vast zat. Men veronderstelde dat iemand het kleine katje naar binnen heeft gegooid en het van buiten weer dichtgeduwd heeft.  Hoe hij steeds het alarm in werking heeft gesteld wilde men uiteraard niet vertellen maar ik denk dat hij van de honger en de schrik niet stilgezeten heeft in dat kantoor , 2  dagen en 3 nachten alleen en zonder eten en drinken!!

Obelixje had toen hij hier kwam zoveel oormijt in zijn oortjes dat het er gewoon uitliep. Toen wij het schoongemaakt hadden schrok hij vreselijk van alle geluiden , hij had waarschijnlijk al enige tijd niet veel meer gehoord.
Na een tijdje merkten wij dat Obelixje , die wij om de een of andere merkwaardige reden die niemand meer weet , ook Bonbonnetje zijn gaan noemen , mank liep. Hij werd helemaal onderzocht maar er was geen afwijking te vinden. Die mankheid kwam regelmatig terug en ging weer over maar Obelixje is altijd met hele stijve pootjes blijven lopen. Hij heeft het loopje van een oud katertje.

Obelixje kwam hier in hetzelfde jaar als Xena maar een paar maanden later.
We wisten toen dat Xena niet besmettelijk was dus mochten ze bij elkaar in de kittenren. En daar begon de diepe maar onbeantwoorde liefde van Obelixje voor Xena en dat duurt nu al 6 jaar ! Op alle mogelijke manieren probeert hij haar aandacht te trekken en met haar te spelen maar alles tevergeefs. Ze wil helemaal niets van hem weten en de teleurstelling is altijd duidelijk zichtbaar bij Obelixje.

Ze werpt hem een hooghartige blik toe en loopt weg.  Wat ook niet echt helpt , maar dat snapt Obelixje maar niet , is dat hij haar altijd heel enthousiast benaderd van een kant waar zij hem niet kan zien en waar zij  in eerste instantie vreselijk van schrikt omdat ze hem nu eenmaal niet aan kan horen komen.
Obelixje heeft in de loop der jaren ook in andere situaties laten zien dat hij , nou ja laten we het netjes zeggen , nogal onbezonnen is en absoluut in 7 sloten tegelijk kan lopen.
Maar ach , dat is ook zijn grote charme !

Maar gelukkig heeft Obelixje wel een vriendje gevonden om mee te spelen. Marekje , ook datzelfde jaar hier gebracht maar dat is weer een ander verhaal.
Obelixje is nooit een grote Obelix geworden.  Hij is nog steeds een klein katertje met moeilijke periodes als hij erg stijf is en dan weinig wil bewegen. Maar als zo'n periode dan weer voorbij is heeft hij weer praatjes voor 10. Hij start dan weer onmiddellijk zijn amoureuze escapades naar Xena want hij blijft het vol goede moed steeds maar weer proberen !

Nieuwe reacties

21.01 | 13:17

Hi Lenicka, Sinds maart 2020 hebben wij een kat met aids in ons huishouden. Het gaat nu erg goed met hem en wij hopen dat wij nog lang van hem kunnen genieten!

05.12 | 21:29

info@kattenbos.nl !!!!! in vorig mailtje staat een n teveel

05.12 | 21:27

Je moet een mailtje sturen met uitgebreide informatie over de kat en waarom hij/zij weg moet naar info@kattennbos.nl Je krijgt dan een reactie met informatie.

05.12 | 19:59

wat moet ik doen om een kat hierheen te brengen? en hoeveel kost het?