Standaard pagina

Wybertje was het allerliefste kitten katertje wat ik in jaren meegemaakt heb.
Altijd vrolijk , altijd spinnen zodra hij je zag en zo dapper bij alle medicijnen en geprik wat hij moest ondergaan. Na iedere kuur Interferon leek hij op te knappen en was hij weer blij en vrolijk maar dat duurde maar kort. Het lukte zijn lichaampje maar niet om voldoende weerstand op te bouwen.
Wybertjes mamma had geen FIV , zijn zusje Kokindje wel. Kokindje is ook erg ziek geweest maar haar lichaampje heeft wel weerstand opgebouwd na de Interferon en ze is nu een mooi vrolijk meisje.
Wybertje heeft dat geluk niet gehad. Als er niet een ongecastreerde loslopende kater besmet met FIV de mamma van Wybertje en Kokindje zwanger gemaakt had , was Wybertje niet geboren en was hem een lijdensweg bespaart gebleven. En hoeveel poesjes heeft deze kater sindsdien al niet zwanger gemaakt ?
En hoeveel besmette kittens zijn er zo geboren die niet het geluk hebben gehad door een zwerfkatten vanggroep gevonden te worden ? En zijn uiteindelijk ergens ziek en alleen in de bosjes gecrepeerd ?
Zonder de hulp van Stichting Poezensnuitjes en de intense en liefdevolle verzorging van pleeg mamma Cari , had Kokindje het ook niet overleefd.
Ik ben intens verdrietig dat Wybertje , mijn lieve vrolijke kereltje , de strijd verloren heeft en gestorven is.
En boos. Heel erg boos dat er Wybertjes geboren zullen blijven worden die geen enkele kans maken hun 1ste verjaardag te vieren , zolang de wet het toestaat aan onverschillige en egoïstische mensen hun katers ongecastreerd buiten los te laten lopen , al dan niet besmet met FIV en FeLV.
Boos dat de dierenwelzijnswet niet voorgaat op de 'belangen' van deze gewetenloze eigenaren.
De petitie is ter nagedachtenis aan Wybertje en alle kittens die besmet met FIV en/of FeLV geboren worden.

https://secure.avaaz.org/community_petitions/nl/Het_Nederlandse_Parlement_Voorzitter_2de_kamer_Alle_Politieke_Partijen_Wettelijke_verplichting_tot_castratie_van_alle_bu/?fbclid=IwAR3DbRCKjU2X4NF8D7_UxmIoWRlzQYA4yOeNi5XsBeFfzznnBGPeRj8E4Ns


Noa 16.08.2019 14:19

Wat voor katers geldt geldt ook voor poezen. Laat je dieren helpen en anders niet de straat op. Ik vind überhaupt dat je een kat niet op straat hoort te gooien.

Noa 18.08.2019 21:38

Succes met alles, als ik in de buurt woonde kwam ik zeker helpen. Ik heb ook nog wel wat spullen, maar geen vervoer helaas Heb al veel gelezen, bijzonder!

Noa 18.08.2019 21:35

Sinds ik het huis uit ben altijd (ras)katten gehad en ik wil ze graag lang bij me houden. Is toch een droom om bij zoveel katten te mogen zijn. Mijn max. is 4

Noa 18.08.2019 21:31

Een echt kattenmens laat zijn tuin of balkon catproof maken en de dieren helpen.

Lenička 16.08.2019 18:25

maar gevaarlopen Ziektes ,ongelukken en stress. Ze liggen liever op de bank en willen knuffelen en spelen. Die mensen beseffen niet hoeveel liefde een kat geeft

Lenička 16.08.2019 18:17

En ik vind ook dat katten niet op straat horen te lopen maar mensen zijn er maar niet van te overtuigen dat deze katten helemaal niet gelukkig zijn en alleen

Lenička 16.08.2019 18:10

Helemaal mee eens !! Maar je moet ergens beginnen. En 1 kater kan per dag wel 100 poezen dekken maar 1 poes kan 'maar' 1 nestje per 3 maanden krijgen.

Manuela ten Kortenaar 02.08.2018 21:08

wat ontzettend zielig voor Wybertje. Mijn hart breekt bij het lezen van dit verhaal. Ik hoop dat veel mensen de petitie tekenen!!

Nieuwe reacties

21.01 | 13:17

Hi Lenicka, Sinds maart 2020 hebben wij een kat met aids in ons huishouden. Het gaat nu erg goed met hem en wij hopen dat wij nog lang van hem kunnen genieten!

05.12 | 21:29

info@kattenbos.nl !!!!! in vorig mailtje staat een n teveel

05.12 | 21:27

Je moet een mailtje sturen met uitgebreide informatie over de kat en waarom hij/zij weg moet naar info@kattennbos.nl Je krijgt dan een reactie met informatie.

05.12 | 19:59

wat moet ik doen om een kat hierheen te brengen? en hoeveel kost het?